Memphis verpest met Lyon ongeslagen status PSG

3 februari 2019, 23:08

Olympique Lyon heeft zondagavond voor een verrassing gezorgd in de Franse competitie door Paris Saint-Germain de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete op de bank won de club uit Lyon met 2-1 van de koploper. De laatste keer dat PSG een wedstrijd verloor, was op 12 mei vorig jaar.

De start van de wedstrijd was voor PSG, dat na zeven minuten de leiding nam in Lyon. De Parijzenaars profiteerden optimaal van balverlies op het middenveld van de thuisploeg. Binnen enkele tellen werd de vrijstaande Angel Di Maria aangespeeld, die oog in oog met doelman Anthony Lopes raak schoot. Via Bertrand Traoré, Nabil Fekir en Memphis Depay was Lyon vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar Alphonse Aréola hield keer op keer zijn doel schoon.

Aréola was echter wat minder attent toen na een halfuur een voorzet vanaf rechts werd gegeven. De goalie probeerde de bal weg te boksen, maar Moussa Dembélé positioneerde zich beter en kopte de 1-1 tegen de touwen. Diezelfde Dembélé versierde vlak na rust een strafschop, die benut werd door Nabil Fekir. Zijn doelpunt bleek na het laatste fluitsignaal de winnende te zijn.