AC Milan slaat aanval AS Roma op vierde plaats af

3 februari 2019, 22:24

AC Milan heeft zondagavond de vierde plek in de Serie A met verve verdedigd. De club uit Milaan speelde op bezoek bij AS Roma met 1-1 gelijk. Beide ploegen zijn door de remise iets dichter bij nummer drie Internazionale gekropen, dat eerder op de dag een onverwachte nederlaag leed tegen Bologna. Bij de Romeinen begon Rick Karsdorp in de basis en kwam Justin Kluivert tien minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen.

Het puntenverlies van Internazionale maakte het duel in Rome extra interessant. De winnaar van de kraker zou immers niet alleen de directe tegenstander pijn doen, maar ook optimaal profiteren van de zeperd van Inter. Met nieuwkomer Krzysztof Piatek voor de eerste keer in de basis in een competitiewedstrijd begon Milan voortvarend aan de wedstrijd. De Pool kwam goed voor zijn directe tegenstander en schoot na 25 minuten de 0-1 op het scorebord.

Het lukte Milan vervolgens niet de voorsprong vast te houden. Een voorzet van Karsdorp leidde de gelijkmaker in. De verdediging van Milan wist zich geen raad met de halfhoge voorzet van de ex-Feyenoorder, waardoor Gianluigi Donnarumma redding moest brengen op een inzet van een eigen speler. In de rebound schoot de doorgebroken Nicolò Zaniolo raak.

In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Roma nog iets te forceren door Stephan El Shaarawy en Kluivert in te brengen. Via Lorenzo Pellegrini (paal) waren de Romeinen heel dicht bij de 2-1, maar geen van de teams stapte als winnaar van het veld.