Kuipers: "Hij duwde hem echt weg, dat is onacceptabel gedrag"

3 februari 2019, 21:30

Björn Kuipers had het zondag druk in Zwolle. De scheidsrechter stuurde twintig minuten voor tijd Urby Emanuelson van het veld, gaf PEC Zwolle vlak voor tijd een strafschop en liet FC Utrecht-middenvelder Riechedly Bazoer na de wedstrijd de rode kaart zien. In gesprek met FOX Sports legt Kuipers uit hoe hij tot zijn beslissingen is gekomen.

Na ingrijpen van de VAR gaf Kuipers een rode kaart aan Emanuelson, die een overtreding maakte op Thomas Lam. "In het speelveld en op volle snelheid heb ik de ernst van de overtreding helemaal niet kunnen waarnemen. Ik floot niet eens. De VAR zei dat ik moest gaan kijken en toen zag ik dat de noppen op een onjuiste manier op de enkel zitten. Daar staat een rode kaart voor", aldus Kuipers.

Dankzij de VAR kreeg PEC Zwolle vlak voor tijd ook een penalty op de 3-3. Aanvankelijk gaf Kuipers de Zwollenaren een vrije trap. "In mijn oortje kreeg ik te horen dat de overtreding erbinnen was. Dat is een feit, dan hoef ik zelf niet te gaan kijken. Als we praten over feiten, erbinnen of erbuiten, dan luister ik naar de VAR. Dit was een goede beslissing van de VAR. De lijn hoort bij de zestien. Voor wat interpretatie is, gaan we zelf naar het scherm. Maar bij feiten kan ik gewoon het advies volgen."

PEC Zwolle won de wedstrijd uiteindelijk met 4-3, wat voor enorme frustratie bij Utrecht zorgde. Bazoer kreeg het na de wedstrijd zelfs aan de stok met de vierde man. "De vierde official werd weggeduwd door Bazoer. Dat is onacceptabel, dus krijgt hij een rode kaart. Hij werd niet alleen aangeraakt, maar zelfs weggeduwd. Dat is onacceptabel gedrag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen