Stam tempert euforie na derde overwinning in drie wedstrijden

6 februari 2019, 15:34

Met Jaap Stam aan het roer kent PEC Zwolle een geweldige start van de tweede seizoenshelft. De Zwollenaren wonnen al van Feyenoord en Heracles Almelo en wisten zondag ook FC Utrecht in een sensationeel duel (4-3) te verslaan. Ondanks dat Zwolle uitstekend presteert en naar de tiende plaats is gestegen, tempert Stam de euforie.

"Dit is een hartstikke mooie start. Dit geeft vooral weer een goede boost. Dat helpt. Ook als je ziet tegen welke ploegen we gespeeld hebben, geeft dat alleen maar meer vertrouwen", aldus Stam na de overwinning op Utrecht tegenover De Stentor. "We moeten alleen wel zorgen dat we bepaalde situaties, zoals die waar de tegengoals vandaag uitkwamen, goed verbeteren."

PEC Zwolle leek zondag tegen de eerste nederlaag van het jaar aan te lopen, maar in de slotfase kantelde de wedstrijd compleet. De Zwollenaren bogen een 1-3 achterstand om naar een 4-3 voorsprong en boekten zodoende de derde overwinning onder Stam.

De trainer denkt niet dat zijn ploeg uit de degradatiezorgen is. "We zijn er nog niet uit. Dat gaat me te ver. We kunnen nu wel tiende staan, maar als je een keer verliest en anderen winnen, zak je zo weer een paar plekken. We krijgen nu uitwedstrijden tegen Heerenveen en ADO. Dat zijn ook geen makkies, want die bevinden zich ongeveer in dezelfde posities."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen