ADO Den Haag dankt cruciale zege op Heracles aan invaller Necid

ADO Den Haag dankt cruciale zege op Heracles aan invaller Necid

3 februari 2019 – ADO Den Haag heeft zondagmiddag een uitermate belangrijke zege geboekt op Heracles Almelo. Invaller Tomas Necid besliste de wedstrijd in het 'Haags kwartiertje' met twee treffers en bezorgde hiermee zijn ploeg drie hele belangrijke punten. Beide teams speelden niet best, maar op basis van de tweede helft was het een terechte overwinning voor ADO. Door de zege houdt de ploeg van Alfons Groenendijk lucht naar de degradatiezone.Een duel tussen twee ploegen die het moeilijk hebben de laatste tijd. Heracles won slechts één van zijn laatste vijf duels, wacht nog altijd op de eerste punten in 2019 en dankt de zevende plaats vooral nog aan een goede start van de competitie. ADO Den Haag zit in de gevarezone en bezette de vijftiende plaats voorafgaand aan het wedstrijd. Het zag directe concurrenten Excelsior en FC Groningen bovendien eerder dit weekend knap drie punten binnenhalen: ADO kon geen genoegen nemen met minder dan de zege.

De wedstrijd begon alleraardigst, amper veertig seconden op de klok en de bal lag er al in. Erik Falkenburg stond helemaal vrij bij een vrije trap van El Khayati en kopte knap binnen. De vlag was echter omhoog en ook de VAR bevestigde het buitenspel van Falkenburg. Dit was eigenlijk ook direct het grootste moment van opwinding in de eerste helft. Beide ploegen hanteerden een laag tempo en er werden veel fouten gemaakt.

Heracles, dat met een compleet andere ploeg speelde en bij wie Kristoffer Peterson op de bank begon, was één keer gevaarlijk via Brandley Kuwas. Hij dribbelde vanaf links naar binnen en schoot richting de verre hoek, Robert Zwinkels - hij kreeg weer de voorkeur boven Indy Groothuizen - stond goed opgesteld en tikte de bal knap uit het goal. ADO speelde ook niet best, maar kreeg wel de beste kansen. De pijlsnelle buitenspeler Sheraldo Becker werd met een heerlijke pass van Melvyn Lorentzen in de diepte weggestuurd. Becker was sneller dan alles en iedereen, maar vond Janis Blaswich op zijn weg.

ADO kreeg nog één mogelijkheid via Tom Beugelsdijk, de verdediger die normaal toch bekend staat om zijn 'no-nonsens' verdedigende acties was mee naar voren getrokken en creëerde een uitstekende kans voor zichzelf. Met een prachtige sleepbeweging legde hij zijn directe tegenstander in de luren en liet hij het Kyocera-stadion een hele andere Beugelsdijk zien. Zijn schot stuitte (jammer genoeg) op Blaswich.

In de tweede helft ging het tempo in ieder geval omhoog en ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Het spel was niet altijd om over naar huis te schrijven: de wil en de drang naar voren was er in tegenstelling tot de eerste helft wel aanwezig bij de thuisploeg. Veel kansen leverde dat overigens niet op en toen ADO voor rust wél doel trof, greep de VAR opnieuw in en werd de treffer afgekeurd wegens een overtreding die eraan vooraf ging. Danny Bakker ging in de fout.

ADO kreeg de beste mogelijkheden door dode spelmomenten: Falkenburg kwam een teen te kort om binnen te tikken en Beugelsdijk schoot naast na een scrimmage langs het doel van Blaswich. Pas tien minuten voor tijd viel de eerste treffer dan eindelijk. Invaller Tomas Necid bleek goud waard te zijn en schoot na een mooie kapbeweging beheerst raak in de verre hoek. Heracles bracht clubtopscorer Petersen en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet. 

Het Haags Kwartiertje bracht namelijk ook nog een twee treffer. Een schitterende steekpass van El Khayati spleet de defensie van Heracles open, waarna Necid zijn tweede binnenkopte op aangeven van Becker. Door deze overwinning doet ADO uitstekende zaken op de ranglijst en kan het weer omhoog gaan kijken in plaats van naar beneden. Heracles heeft het nog steeds niet op de rit in 2019 en zet de vrije val op de ranglijst door. Het elftal werd voor dit duel al omgegooid: heeft trainer Frank Wormuth nog veel andere opties?

Opstellingen en beoordelingen*:
ADO Den Haag
: Robert Zwinkels 7; Giovanni Troupée 6, Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 7, Aaron Meijers 6,5; Danny Bakker 6, Abdenasser El Khayati 6,5, Lex Immers 6; Sheraldo Becker 7, Erik Falkenburg 6 (69. Tomas Necid 8), Melvyn Lorenzen 5 (46. Elson Hooi 6)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5,5; Wout Droste 5 (90+2 Tim van den Berg -), Maximilian Rossmann 5, Bart van Hintum 4,5, Lennart Czyborra 5; Yoell van Nieff 5, Jesper Drost 4,5, Mohammed Osman 5; Joey Konings 5 (86. Kristoffer Peterson -), Adrian Dalmau 5, Brandley Kuwas 6

Man of the match: Tomas Necid
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling


gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021

  3. donderdag 25 februari 2021