Van Bommel niet blij met de eerste helft en looft invaller Gakpo

Van Bommel niet blij met de eerste helft en looft invaller Gakpo

3 februari 2019 – Mark van Bommel hield gemengde gevoelens over aan de 5-0 overwinning op Fortuna Sittard. De oefenmeester was over bepaalde dingen zeer tevreden - bijvoorbeeld over de tweede helft en de invalbeurt van Cody Gakpo -, maar was zeker niet content met wat hij voor de pauze zag van zjn ploeg. Ook had hij zorgen over Steven Bergwijn, over wie hij verder nog geen duidelijkheid had."Het is afwachten hoe het met hem gaat. Hij is naar het ziekenhuis. Het was een raar moment, want er leek niet veel aan de hand", aldus Van Bommel over het uitvallen van de PSV-aanvaller. Een flinke smet op de vlekkeloze zege, al was het voor rust niet groots wat PSV liet zien. "We hadden wel kansen op de 2-0, maar dat zou niet verdiend zijn geweest."

Maar alles wat voor de pauze net niet lukte, ging in het tweede bedrijf wél goed. "Dan speel je wel vanuit de formatie, verdedig je wel vooruit. Daardoor kregen we druk op de bal en kregen we ook weer grip op de wedstrijd."

Complimenten voor Gakpo
Dat was volgens Van Bommel mede te danken aan Gakpo, die de ongelukkige Donyell Malen verving in de rust. "Hij voetbalde niet gelukkig en stond al op geel. Als je niet lekker in de wedstrijd zit, dan kom je soms in een half duel en kun je geel pakken", aldus Van Bommel, die diens vervanger loofde. "Cody is bij Jong PSV ook aardig op dreef en viel goed in. Een fantastische goal en daarvoor een assist."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019