Eijer vond dat Fortuna onvolwassen begon, Pinto wijst naar arbiter

3 februari 2019, 17:14

René Eijer vond dat Fortuna Sittard ondanks dat het slecht begon tegen PSV niet kansloos was in Eindhoven. Dat veranderde toen Clint Essers binnen zeven minuten twee keer een gele kaart kreeg voorgehouden en de verdedigers één voor één uitvielen bij de Limburgers. "Dan loop je helemaal in de val", constateerde de coach.

Tegenover FOX Sports ging hij in op het 5-0 verlies. "We begonnen onvolwassen en leden heel veel balverlies", zag Eijer, die debutant Andrija Balic in de fout zag gaan bij het openingsdoelpunt. Vervolgens moest Balic ook nog eens razendsnel naar de kant toen Fortuna Sittard rood kreeg. "Dat was niets persoonlijks, maar je moet wat omzetten en een rechtsback inbrengen. Maar met een man minder werd het wel hopeloos." Even later viel ook Kaj Heerings uit, terwijl Wessel Dammers ook al geblesseerd is. "Dan wordt de spoeling wel heel dun."

Scheidsrechter

Aanvoerder Michael Pinto erkende dat PSV terecht had gewonnen, maar sprak zich ook uit over de scheidsrechter. "We wisten dat het moeilijk zou worden hier, maar in de eerste helft speelden we met tien man heel goed", vond hij. "We hadden kansen om te scoren, maar misten. In de tweede helft maakten we wat foutjes, daarvan profiteerde PSV."

Wel vond Pinto dat zijn ploeg de scheidsrechter niet mee had. "Al drie weken hebben we de scheidsrechter niet mee. Hij moet aan beide kanten fluiten. Ja, het was hands. Maar in de eerste helft haalt PSV de counter eruit bij ons en volgt er geen geel? Dat bedoel ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen