Vormer, Denswil en Amrabat niet langs AA Gent in 'rood' duel

3 februari 2019, 16:30

Club Brugge is er zondagmiddag niet geslaagd om AA Gent te verslaan. Sterker nog: de ploeg met Ruud Vormer, Sofyan Amrabat en Stefano Denswil in de basis was lang de onderliggende partij, maar na de tweede gele, en dus rode kaart, voor Anderson Esiti greep het alsnog een punt (1-1). Louis Openda zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker en direct daarna kwam ook Club Brugge met een man minder te staan.

Nadat Stefano Denswil na een klein kwartier dichtbij de openingstreffer was gekomen, viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Jonathan David werkte de rebound van een poging van Alexander Sørloth binnen. De gasten bleven sterker op bezoek bij de nummer drie van de Jupiler Pro League, totdat Esiti werd weggestuurd.

De eerste gele kaart kreeg hij voor een zwaaiende elleboog, de tweede - na een uur - voor een overtreding. Daarom kwam Openda binnen de lijnen voor Amrabat en meteen frommelde de invaller de gelijkmaker tegen de touwen. Niet veel daarna zag Dennis een gele kaart op advies van de VAR worden omgezet in rood na een schandalige overtreding op het scheenbeen, waardoor het weer tien tegen tien was.

Vervolgens werd Vormer naar de kant gehaald door Ivan Leko, die zag dat beide ploegen weinig meer creëerden. Denswil raakte met een harde knal nog wel de handen van de uitblinkende keeper Thomas Kaminski, die ook Wesley van de winnende treffer afhield. Zo kreeg het heetgebakerde duel géén winnaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen