FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Van der Meer: "Het was een beetje een Van Persie-goal"

Van der Meer: "Het was een beetje een Van Persie-goal"

3 februari 2019 – Robin van der Meer was zondagmiddag de gevierde man op Woudestein. Koud in het veld maakte de ingevallen verdediger in de laatste minuut van de reguliere speeltijd het winnende doelpunt tegen Feyenoord. Met zijn eerste balcontact volleerde hij de 2-1 in de verre kruising.Uit een voorzet van Mounir El Hamdaoui maakte Van der Meer de goal. "Ik dacht eigenlijk dat Ecker eraan zou zitten en ik niets met de aanval te maken zou hebben. Toen viel de bal vlak over hem heen en dacht ik: dan maar alles of niets. En het werd alles", glundert de matchwinner in gesprek met de NOS.

"Het was een beetje een Van Persie-goal. Zo heb ik hem ze wel zien maken. Ik liep nog langs Robin van Persie en zei dat ik vaak naar hem heb gekeken en van hem heb geleerd, maar ik denk niet dat hij dat kon waarderen", aldus Van der Meer, die ook aangeeft negentig minuten te hebben genoten van de ervaren Feyenoord-captain.

Feyenoord viel een week na de historische zege in De Klassieker zwaar tegen op Woudestein. Van der Meer denkt dat de grote zege op Ajax zomaar in het voordeel van Excelsior kan hebben gewerkt. "Misschien dachten ze: Ajax-thuis 6-2, dan gaan we wel even naar Kralingen en pakken drie punten. Bij ons heeft dat misschien het tegenovergestelde gedaan, dat de motivatie extra groot was om ze te pakken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019