Poldervaart ziet zege op Feyenoord als het hoogtepunt tot dusver

3 februari 2019, 15:40   Bijgewerkt: 3 februari 2019, 17:45

Voor Adrie Poldervaart was de 2-1 overwinning op Feyenoord 'misschien wel' het hoogtepunt van zijn tijd als trainer van Excelsior tot dusver. De oefenmeester zag zijn ploeg mooie dingen doen tegen de grote broer in de stadsderby. "Winnen van een top-drie club is voor Excelsior fantastisch. En de punten hadden we hard nodig."

Dat vertelde de coach tegenover RTV Rijnmond. "De enige stadsderby van het land in de Eredivisie, die win je. Men zal weer over Excelsior praten en dat is alleen maar mooi", aldus Poldervaart, die vond dat Excelsior niet per se de onderliggende partij was op Kralingen. "Alleen na de pauze miste ik de overtuiging. Het was slap en we zaten niet in de strijd. Als je de voorzetten toelaat, kom zo'n bal een keer voor Robin van Persie. Die maakt hem af, zelfs met rechts."

Toch zag de coach dat zijn ploeg na de gelijkmaker weer helemaal terug in de strijd kwam. "Daarna hebben we het goed opgepakt. Op 1-1 hebben we zelfs nog een aantal omschakelmomenten slecht uitgespeeld, bijvoorbeeld die 4-tegen-2-situatie." Toen uiteindelijk Robin van der Meer alsnog de 2-1 maakte, was er grote ontlading bij Excelsior.

"Maar we hadden deze punten ook hard nodig, want Fortuna Sittard, De Graafschap en PEC Zwolle hebben ook punten gepakt tegen Feyenoord", toonde de coach zich realistisch. Door de overwinning stijgt de ploeg voorlopig wel naar de twaalfde plek in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen