Van Bronckhorst: "Ik vond de mindset niet optimaal"

3 februari 2019, 17:44

Het blijft zeer wisselvallig wat Feyenoord laat zien in de Eredivisie. De klinkende overwinning op Ajax kreeg zondag een slecht vervolg, aangezien er met 2-1 verloren werd bij Excelsior. Giovanni van Bronckhorst stelde vast dat het allemaal onvoldoende was.

"Ik vond de mindset, in de zin van doen wat de wedstrijd vraagt, in de eerste helft niet optimaal. We hadden het tempo niet, waardoor de tegenstander makkelijk overeind bleef", blikt de coach terug bij FOX Sports. "We creëerden in het eerste kwartier van de tweede helft genoeg kansen om de voorsprong te pakken. We hadden de tegenstander waar we die wilden hebben en moest de 0-2 maken. We kregen echter de 1-1 tegen en daardoor kon Excelsior weer compact spelen."

In de slotfase ging Feyenoord, bij een 1-1 stand, met drie man achterin spelen. Jan-Arie van der Heijden werd namelijk gewisseld voor Nicolai Jørgensen. Kort daarna maakte Excelsior de 2-1. "Achterin één op één, dat is volgens mij het makkelijkste dat er is in het voetbal. Zo'n tegengoal kan ook met vier man achterin. Als de bal komt en je loopt niet mee, dan krijgt iedere tegenstander kansen."

Lees ookVan Persie ontgoocheld na enorme domper: "Dit is bizar"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen