Buijs werd gedwongen tot verdedigend wisselen in de slotfase

3 februari 2019, 12:25

Danny Buijs zag hoe FC Groningen zaterdagavond in het laatste half uur uitstekend weg kwam met de 1-2 overwinning op Willem II. Met name in de laatste fase waren de Groningers opgebrand en dat dwong de coach tot verdedigend wisselen. "Op basis van het laatste half uur verdienden we niet om te winnen", aldus Buijs.

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. "Maar waar het aan het begin van dit seizoen wat tegen heeft gezeten, zit het nu een keer mee", aldus de oefenmeester, die zag dat hij Kaj Sierhuis en Illias Bel Hassans moest wisselen omdat ze 'op' waern. "En ook bij Thomas Bruns was het pijpje leeg, hij kon op het laatst niet meer lopen. Maar omdat Jeffrey Chabot al geblesseerd was, moest hij blijven staan."

En dus koos Buijs ervoor om Sierhuis te vervangen door Tom van de Looi. "Anders zouden we op het middenveld worden overlopen, met drie spitsen en Thomas die niet meer lopen kon." Desondanks kreeg Willem II de overhand, maar de Tilburgers scoorden uiteindelijk niet. "De insteek was om Paul Gladon te brengen, maar Thomas zat er helemaal doorheen. Hij zat tegen kramp aan."

Uiteindelijk trok FC Groningen de overwinning over de streep, wat zorgde voor een glimlach bij Buijs, die denkt dat zijn aanwinsten snel wél negentig minuten inzetbaar zijn. "Maar de enige manier om ze wedstrijdfit te maken, is door ze op te stellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen