Van den Kerkhof tevreden over slotfase bij Vitesse - Heerenveen

3 februari 2019, 10:01

De wedstrijd tussen Vitesse en sc Heerenveen eindigde zaterdag in 2-2. Het had echter ook totaal anders kunnen lopen. In de slotfase maakte de thuisploeg de 3-1, maar die goal werd afgekeurd omdat er kort daarvoor een overtreding werd gemaakt op Pelle van Amersfoort. Arbiter Martin van den Kerkhof gaf een penalty aan Heerenveen: 2-2.

Dat Jake Clarke-Salter Van Amersfoort vasthield, was Van den Kerkhof ontgaan. Toen Vitesse in de aanval daarna de 3-1 scoorde, ging hij toch nog even kijken. "Je weet dat Danny Makkelie een uitstekende VAR is en dat hij je niet zomaar naar het scherm stuurt", zegt Van den Kerkhof tegen FOX Sports.

"Ik kon het moment op het veld in eerste instantie niet waarnemen. Het was een cruciale beslissing, dus ik heb de tijd genomen om het vanuit alle hoeken te bekijken. Clarke-Salter hield heel duidelijk vast en de bal was precies op die plek gekomen. Ik sta achter de beslissing. Spelers moeten weten dat ze - zeker nu met de VAR - hun handen beter thuis kunnen houden. Alles wordt teruggekeken, dit is niet verstandig", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen