Slutsky: "Misschien het emotioneelste moment van mijn carrière"

Slutsky: "Misschien het emotioneelste moment van mijn carrière"

3 februari 2019 – Voor Vitesse was de slotfase van de wedstrijd tegen sc Heerenveen een rollercoaster van emoties. De thuisploeg dacht in de slotfase via Martin Ødegaard op 3-1 te komen, maar stapte met een 2-2 remise van het veld. Trainer Leonid Slutsky baalt.Ødegaard schoot in de 92ste minuut raak, maar voorafgaand aan de goal hield Jake Clarke-Salter Heerenveen-speler Pelle van Amersfoort vast in het strafschopgebied van Vitesse. VAR Danny Makkelie zag dat en liet arbiter Martin van den Kerkhof kijken. Hij gaf in plaats van een goal voor Vitesse een penalty aan Heerenveen. Die werd benut door Sam Lammers.

Vitesse-trainer Leonid Slutsky had het er moeilijk mee, "Ik ben voor de VAR, het is de toekomst van het voetbal en een prima systeem", zegt hij tegen FOX Sports. "Maar niet in dit soort situaties, want een machine heeft geen hart. Het was erg emotioneel. Misschien wel één van de meest emotionele momenten uit mijn carrière. De situatie veranderde volledig in één seconde."

Vitesse won door de gekke slotfase weer niet in de Eredivisie. Het gaat Slutsky niet in de koude kleren zitten. "Er zijn een hoop nieuwe ervaringen voor mij dit seizoen. We hebben vier strafschoppen op rij gemist, dat is de eerste keer. De situatie van vandaag is onmogelijk uit te leggen en te begrijpen. De nederlaag tegen Fortuna Sittard vorige week door een cruciale fout in de extra tijd... Het is heel moeilijk, om eerlijk te zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019