De Boer geniet in Verenigde Staten: "Ik ben echt heel positief"

3 februari 2019, 08:41

Na mislukte buitenlandse klussen bij Internazionale en Crystal Palace hoopt Frank de Boer zijn blazoen in de trainerswereld weer op te poetsen bij Atlanta United. De coach baarde eind december enigszins opzien door te kiezen voor de kampioen van de MLS, maar de trainer heeft geen spijt van zijn keuze.

Hij ziet de gang naar Amerika ook zeker niet als een stap terug. "Mensen denken vaak dat het voetbal in Amerika minder is, maar hier blijkt uit niets dat dat zo is. Ik ben beland bij een echte voetbalclub", zegt De Boer tegen de NOS. "Ik weet het zeker: als ik hier iets goeds neerzet, kom ik vanzelf weer in de picture bij clubs in Europa."

De eerste kennismaking met de selectie is positief, zegt de 48-jarige trainer. "Een selectie van een vrij hoog niveau. We zijn nu bijna drie weken bezig en het heeft me best verrast. De discipline, hoe snel ze dingen oppakken: het ziet er hartstikke goed uit. Ik ben echt heel positief", zegt De Boer, die voelt dat hij bij een goede club is gekomen. "Ik verlangde naar een bepaalde rust en hier staat een vast beleid. Ik kan me concentreren op voetbal. Dat is lekker. Ik krijg niet continu de hele structuur van de club op mijn schouders. Die les heb ik wel geleerd. Bij Inter en Crystal Palace had ik me meer op het voetbal moeten focussen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen