Ligue 1: AS Monaco kan eens lachen, treurnis bij Marseille

Ligue 1: AS Monaco kan eens lachen, treurnis bij Marseille

2 februari 2019 – In de Franse competitie heeft AS Monaco eindelijk weer eens een succesje geboekt. De kwakkelende Monegasken wonnen op eigen terrein met 2-1 van Toulouse. Bij Olympique Marseille werd er minder gelachen, want de ploeg van Kevin Strootman moet dankzij een 2-1 nederlaag tegen Stade de Reims vooral oppassen om niet in het rechterrijtje te belanden.

AS Monaco – Toulouse: 2-1.
In eigen huis werd aankoop Cesc Fabregas de matchwinner. De deze winter van Chelsea overgekomen Spaanse middenvelder. Zorgde na iets meer dan een uur spelen voor de winnende treffer voor de in degradatiezorgen verkerende topclub. In de eerste helft had Aleksandr Golovin de score al geopend, maar tekende Christopher Jullien kort daarna voor de gelijkmaker. Door goal van Fabregas won Monaco voor het eerst in zeven competitieduels weer eens en staat het op een achttiende plaats in Frankrijk.

Stade de Reims – Olympique Marseille: 2-1.
Bij de verliezend finalist van de Europa League-finale van vorig jaar blijft het maar armoe troef. Op bezoek bij Stade de Reims, waar Arber Zeneli als invaller zijn debuut maakte, verloor het Olympique Marseille van Kevin Strootman wederom een wedstrijd. Met de middenvelder het gehele duel op het veld maakte L'OM geen moment aanspraak op de overwinning. De aansluitingstreffer van Clinton N'Jie kwam ook veel te laat voor een resultaat. De nederlaag zorgt ervoor dat het rechterrijtje in negatieve zin lonkt.

gerelateerd