Ten Hag zag Ajax zich herpakken en looft invallers tegen VVV

Ten Hag zag Ajax zich herpakken en looft invallers tegen VVV

2 februari 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag zag dat zijn ploeg zich op de verjaardag van de coach herstelde van de afgang in de Klassieker. De Amsterdammers maakten gehakt van VVV-Venlo, maar van opluchting wil de oefenmeester niet spreken."Waarom zou ik opgelucht zijn?", vraagt hij zich na de 6-0 zege hardop af voor de camera van FOX Sports. Tegen de Limburgers zag Ten Hag weinig op- en aanmerkingen. "We hebben de nul gehouden, dat is ook heel belangrijk na de afgelopen weken waarin we veel goals tegen hebben gekregen. Wat we de vorige weken wel goed gedaan hebben is goals maken en dat hebben we vandaag ook weer gedaan."

De diversiteit op het scorebord deed de coach goed. "Het mooie is dat je zes verschillende doelpuntenmakers hebt, dat is prachtig. Ik denk ook dat de invallers een goede impuls aan de wedstrijd hebben gegeven.''

Wel zag Ten Hag dat de Venlonaren voor rust redelijk partij boden. "De eerste helft was moeilijk. Dat heeft ook met de tegenstander te maken. Maar dan vind ik nog dat we meer moeten afdwingen. We waren te onrustig en we gingen te geforceerd zoeken naar de eindoplossing."

Lees ook: De Ligt: zege op VVV spoelt Klassieker-kater niet weg

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019