Hoofdblessure Seuntjens overschaduwt vijfklapper AZ

Hoofdblessure Seuntjens overschaduwt vijfklapper AZ

2 februari 2019 – AZ blijft doordenderen na de winterstop: ook de vierde officiële wedstrijd van 2019 leverde een overwinning zonder tegendoelpunten op. FC Emmen had zaterdagavond niets in te brengen tegen de Alkmaarders en kon met een 5-0 nederlaag terug naar Drenthe. De zege werd echter overschaduwd door het uitvallen van Mats Seuntjens: de spits leidde samen met Idrissi de 4-0 van Calvin Stengs in, maar botste tegelijkertijd frontaal op Idrissi. Seuntjens bleef roerloos op het gras liggen en moest per brancard het veld af. FC Emmen, met vier van de vijf winteraanwinsten op de bank, had PSV op een gelijkspel gehouden en een late overwinning op VVV-Venlo geboekt, maar kon al snel een streep zetten door de ongeslagen status in 2019. AZ was in eigen huis vanaf de eerste seconde superieur en kreeg bovendien alle medewerking van de gasten. 
Gersom Klok en Keziah Veendorp begingen allebei een domme overtreding in de zestien meter en Teun Koopmeiners schoot tot twee keer toe raak vanaf de penaltystip. Michael de Leeuw kopte bovendien de 3-0 in eigen doel. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar Kjell Scherpen hield Guus Til tweemaal van een treffer af en Idrissi teisterde de doelpaal met een hard schot.

Emmen-trainer Dick Lukkien greep hard in tijdens de rust: Klok en Alexander Bannink mochten drie kwartier eerder gaan douchen en werden vervangen door Nico Neidhart en debutant Adnrej Lukic. De gasten gingen met vijf verdedigers voetballen, maar moesten direct tegentreffer nummer vier incasseren: Idrissi combineerde met Seuntjens en speelde Stengs vrij, die de bal voorbij Scherpen tikte.

De feestvreugde was echter van korte duur. Terwijl Stengs op weg was naar zijn treffer, botsten Seuntjens en Idrissi tegen elkaar op. De spits was er slecht aan toe en moest per brancard van het veld af. De angel was direct uit de wedstrijd. AZ leek met zijn gedachten niet meer bij de wedstrijd en kon de draad pas in de slotfase enigszins oppakken. Idrissi raakte nogmaals de paal en Bjørn Johnsen, ingevallen voor Seuntjens, schoot op aangeven van Stengs de 5-0 binnen.

De Alkmaarders zijn dankzij de ruime zege in ieder geval voor één week zeker van de vierde plek en kruipen tot op vijf punten van Feyenoord. FC Emmen moet na de puike start van 2019 toch weer naar onderen kijken: nummer 16 Excelsior heeft slechts twee punten minder. Excelsior en Feyenoord spelen toevalligerwijs zondagmiddag tegen elkaar.

Opstelling en beoordelingen*   
AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 6.5, Ron Vlaar 7 (78. Pantelis Hatzidiakos -), Teun Koopmeiners 7.5, Thomas Ouwejan 6.5; Fredrik Mitdsjø 6, Guus Til 7, Adam Maher 6.5; Calvin Stengs 8, Mats Seuntjens 5.5 (49. Bjørn Johnsen 5.5), Oussama Idrissi 6.5
FC Emmen: Kjell Scherpen 6.5; Gersom Klok 4 (46. Nico Neidhart 5), Nick Bakker 5.5, Keziah Veendorp 4.5, Caner Cavlan 5; Alexander Bannink 4.5 (46. Andrej Lukic 5.5), Michael Chacón 5, Michael De Leeuw 4.5 (71. Sven Braken -), Glenn Bijl 5.5, Anco Jansen 6; Jafar Arias 4.5
Man of the match: Calvin Stengs
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019