Cardiff wint indrukwekkende hommage, winst Gladbach

Cardiff wint indrukwekkende hommage, winst Gladbach

2 februari 2019 – Onder bijzonder indrukwekkende omstandigheden heeft Cardiff City op fraaie wijze Emiliano Sala geëerd en met 2-0 van Bournemouth gewonnen. Bobby Read was als maker van beide treffers de bejubelde man onder treurige omstandigheden.Voorafgaand aan het treffen tussen beide ploegen werd er in en rondom het stadion aandacht besteed aan de vermiste Sala, die deze winter als recordaankoop de aanval van Cardiff zou gaan versterken. Het liep echter anders, want nadat de 28-jarige Argentijn afscheid had genomen van zijn oude ploeg Nantes, verdween het vliegtuigje waar Sala in zat spoorloos. Hoewel er onlangs kussens aanspoelden, ontbreekt van Sala en de piloot nog elk spoor.

Lees hier alles over de vermissing van Sala

De partij tegen Bournemouth was het eerste thuisduel sinds het treurige nieuws. De supporters en spelers toonden op fraaie wijze hun respect. De wedstrijd zelf werd dankzij twee goals van Bobby Read in de eerste helft al beslist. Door de overwinning verkleint Cardiff het gat naar de niet-degradatieplekken. Bournemouth, waar Nathan Aké de volle 90 minuten speelde, blijft in de middenmoot.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach: 0-2
Ook in Duitsland werd er om 18.30 uur afgetrapt. Borussia Mönchengladbach kon bij winst op een gedeelde tweede plaats in de Bundesliga komen, maar daar stak het stug verdedigende Schalke lang een stokje voor in de Veltins Arena. De thuisploeg stond defensief erg sterk en vond een gelijkspel zeker na de rode kaart van Alexander Nübel wel best. In de slotfase sloegen de gasten toch toe via Christoph Kramer en Florian Neuhaus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019