Bosz stunt met Leverkusen tegen Bayern, Weghorst matchwinner

2 februari 2019, 17:29

Het was een mooie middag voor de Nederlanders in de Bundesliga. Peter Bosz zorgde voor een grote stunt door Bayer Leverkusen langs Bayern München, dat zonder de niet fitte Arjen Robben speelde, te coachen. In eigen huis was de hekkensluiter van het linkerrijtje met 3-1 te sterk voor Der Rekordmeister. Bij VfL Wolfsburg kroonde Wout Weghorst zich met het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Hertha BSC tot matchwinner.

Bayer Leverkusen – Bayern München: 3-1.

Onder leiding van Bosz pakte Leverkusen in twee duels drie punten. Na de ongelukkige nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach en de verdiende en ruime overwinning tegen Wolfsburg, kwam nu het grote Bayern op bezoek. De start van Leverkusen was veelbelovend, maar naarmate de eerste helft vorderde bleek vooral Kingsley Coman een ware plaag voor de defensie van de gastheren. Zodoende pakte Bayern na een moeizaam begin via Leon Goretzka de leiding en werd een goal van Robert Lewandowski luttele seconde voor rust afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft zetten Bosz' elftal het duel echter volledig op zijn kop. Eerst was het Leon Bailey die met een prachtige vrije trap in de winkelhaak voor de gelijkmaker zorgde en na ruim een uur spelen tekende Kevin Volland voor de voorsprong. Een stunt was in de maak, want Bayern kwam er nauwelijks meer aan te pas. In de slotfase was de 3-1 van invaller Lucas Alario de kers op de taart voor het gedurfde en attractieve spel van de equipe van Bosz.

Hertha BSC – VfL Wolfsburg: 0-1.

Echt spectaculair was het treffen tussen de nummers zeven en acht van de Bundesliga niet. Wolfsburg, met Paul Verhaegh en Wout Weghorst vanaf de aftrap, hield het hele duel gelijke tred met Hertha en werd naarmate het duel vorderde sterker. De thuisploeg hield mede dankzij het verdedigende werk van Karim Rekik het doel achterin lange tijd schoon, maar het was Weghorst die zich in de 65e minuut tot matchwinner kroonde. De spits was heel attent en tikte van dichtbij de enige goal van het duel binnen.

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund: 1-1

Met Jonathan de Guzman en Jetro Willems als bankzitters, wist Eintracht Frankfurt het koploper Borussia Dortmund heel lastig te maken. De gasten kwamen na een kwart wedstrijd wel op voorsprong dankzij Marco Reus, maar verzuimden om flink uit te lopen op runner-up Bayern München. Dankzij de gelijkmaker van Luka Jovic eindigde het treffen in 1-1, waardoor de voorsprong van Dortmund nu zeven punten is.

Overige uitslagen:

Hoffenheim – Fortuna Düsseldorf: 1-1.

1.FC Nürnberg – Werder Bremen: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen