Turkse laagvlieger haalt 22 (!) nieuwelingen in laatste transferuren

Turkse laagvlieger haalt 22 (!) nieuwelingen in laatste transferuren

2 februari 2019 – Een uiterst bijzonder bericht vanuit Turkije. De nummer zeventien van het tweede Turkse niveau, Elazigspor, heeft zich op Deadline Day met maar liefst 22 nieuwe spelers versterkt. Dat deed de laagvlieger in een tijdsbestek van welgeteld twee uur. Ook niet onbelangrijk: de club heeft geen trainer.

In gesprek met de Turkse pers laat voorzitter Selçuk Ozturk weten blij te zijn met de slagvaardigheid. "Ik wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft." Het verhaal van de club is namelijk bijzonder. Elazigspor mocht van de Turkse voetbalbond eigenlijk geen transfers doen vanwege een transferverbod. Na lange onderhangelingen werd het verbod opgeheven. "Toen het verbod werd opgeheven, zijn we erin geslaagd om contact op te nemen met de spelers en de transfers binnen twee uur af te ronden."

Met twaalf nieuwe transfervrije spelers en tien huurlingen telt de selectie nu maar liefst 44 spelers. Een trainer staat er nog niet voor de groep, want Orhan Kaynak werd vanwege de magere resultaten ontslagen.

gerelateerd