Ajax O19 wint ondanks weggeven van 0-3 voorsprong van PSV

Ajax O19 wint ondanks weggeven van 0-3 voorsprong van PSV

2 februari 2019 – In een knotsgek duel heeft Ajax Onder 19 de leeftijdsgenoten van PSV in Eindhoven verslagen. De Amsterdammers stonden al na een half uur spelen met 0-3 voor, maar dankzij een hattrick van Djenairo Daniëls gaven de Ajacieden van John Heitinga de voorsprong uit handen. In de slotfase werd er orde op zaken gesteld: 3-5.Op De Herdgang wilde PSV laten zien dat het baas in eigen huis is. De goede bedoelingen waren ongetwijfeld aanwezig, maar het feit is dat het na dertig minuten 0-3 voor de bezoekers stond. Via Brian Brobbey (2x) en Kenneth Taylor liepen de Ajacieden uit en stond de ploeg van Ruud van Nistelrooy voor een onmogelijke klus.

Tenminste zo leek het, want vlak voor rust maakte Djenairo Daniëls uit het niets een treffer voor PSV Onder 19, waardoor de gastheren met een goed gevoel naar de kleedkamers gingen. Daar kwamen ze in de tweede helft werkelijk uitgestuiterd, want dankzij goals van Daniëls in de 48ste en 51ste minuut stond het plots 3-3.

Het was het sein voor de Ajacieden om weer wakker te worden. En zo geschiedde. Eerst zorgde Anass Salah-Eddine na een corner van Naci Ünüvar voor de 3-4, waarna de jonge smaakmaker van slechts vijftien jaar oud ook nog zijn goaltje wist mee te pikken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020