Hofland: "Van Bommel verstaat de kunst om klootzak te zijn"

2 februari 2019, 10:58

PSV - Fortuna Sittard betekent ook een strijd tussen twee vrienden: Mark van Bommel en Kevin Hofland. In hun spelerscarrière speelde het duo zeven jaar samen, zondag staan ze tegenover elkaar.  "Mark verstaat de kunst om een klootzak te zijn, net over dat randje te gaan", aldus Hofland.

"En die eigenschap heb ik zelf in die jaren ook ontwikkeld. Dat móet ook, als je je in de top staande wilt houden", vervolgt Hofland in het Algemeen Dagblad. De trainer van Fortuna Sittard - op papier de assistent van René Eijer - ziet dat Van Bommel zich ook staande houdt. "Als we bij Fortuna Sittard een keer een verkeerde wissel doorvoeren, krijgen we hooguit wat kritiek van de regionale krant. Bij PSV valt bij wijze van spreken de hele wereld over je heen. En toch blijft hij altijd rustig. Bewonderenswaardig. Zoals het ook opvallend is dat er geen enkele wanklank van ontevreden wisselspelers naar buiten komt. Mark managet de boel daar blijkbaar uitstekend."

Van Bommel is voor Hofland degene met wie hij het meest samenspeelde. 128 wedstrijden in totaal. Nog steeds spreken ze elkaar wekelijks. Vaak via een groepsapp met onder meer PSV-assistent Jürgen Dirkx. Daarin wordt veel gediscussieerd over voetbal. "Maar vooral ook van humor en steken onder water. Een dolletje op zijn tijd hoort erbij natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen