Roda JC in gesprek om aflopend contract van Engels te verlengen

2 februari 2019, 09:54

Roda JC is in gesprek met Mario Engels om zijn aflopende contract te verlengen. De club heeft vertrouwen dat dit ook lukt. Al voor Deadline Day waren beide partijen met elkaar in gesprek. Voor Roda is contractverlenging belangrijk, mede omdat de topscorer transferwaarde vertegenwoordigt en hij aan een lopende band scoort. 

De wensen van Roda en Engels zelf zijn bekend. Duidelijk is dat er een transferclausule in de nieuwe verbintenis komt. Dit omdat al dan niet promoveren een cruciale factor is, voor zowel club als speler. "Er is volop gesproken in de afgelopen dagen", zegt directeur Harm van Veldhoven tegen 1Limburg. "In de komende weken moeten we stappen gaan zetten. We hebben gesproken over wat er mogelijk is en dat gaan we nu uitwerken."

In de afgelopen transferperiode wist Roda de 25-jarige Duitser uit handen te houden van andere clubs. De Limbrugers schrokken geïnteresseerden af met een behoorlijk prijskaartje. "Clubs hebben wel contact opgenomen om over een bepaald bedrag te spreken, om te kijken hoe we daarmee omgingen, maar daar bleef het dan ook bij", zegt Van Veldhoven.

Engels zelf wilde ook niet weg. "Voor mij was duidelijk dat ik hier in ieder geval het seizoen wou afmaken. Natuurlijk gaan we nu met elkaar zitten om over een nieuw contract te praten. Ik wil nu nog niets beloven, door bijvoorbeeld te zeggen dat ik honderd procent zeker vertrek, of dat ik honderd procent zeker blijf. Dat gaan we zien. Wat mij betreft zijn alle opties open."

Roda nam Engels in de zomer van 2017 over van het Poolse Slask Wroclaw. Sindsdien speelde Engels 51 wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde. Vooral dit seizoen is de aanvaller op schot. In 22 competitiewedstrijden was het al negentien keer raak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen