PSV wil andere regels voor Jong-teams in Eerste Divisie

PSV wil andere regels voor Jong-teams in Eerste Divisie

2 februari 2019 – PSV ziet graag andere regels voor beloftenteams in de Eerste Divisie. Door bestaande regelgeving kunnen spelers van het eerste elftal geen minuten maken bij Jong PSV. Spelers die in het weekend tot de wedstrijdselectie van het eerste behoren, mogen op maandag niet spelen voor de beloftenploeg. Sowieso zijn beloftenploegen gebonden aan de leeftijdsgrens van 23 jaar.Bronnen binnen PSV melden aan De Telegraaf dat er wordt aangestuurd op andere regels. De Eindhovenaren hopen op een tussenoplossing. De landskampioen ziet graag dat jonge spelers maandag kunnen spelen, ook als ze op de bank zaten bij de hoofdmacht of kort in actie kwamen. Dit mag nu niet. "Dat vind ik heel raar. Die regel moeten ze snel aanpassen. Die jonge jongens staan op deze manier stil in hun ontwikkeling", stelt Mark van Bommel in de ochtendkrant.

Moet de trainer dan niet minder wisselspelers meenemen? Zodat ze in Jong PSV vlieguren kunnen maken. "Vorige week tegen FC Groningen zaten er bijna alleen maar spelers van rond de twintig jaar op de bank. Ik moet wel keuzes kunnen maken. Dan kan je zeggen: laat ze eerder invallen, maar dat vind ik nergens op slaan. En die jongens verdienen het om bij de selectie te zitten. Het is ook niet zo dat we ze nooit inzetten."

Leeftijdsgrens
Wat PSV betreft mag ook een gelimiteerd aantal oudere spelers minuten maken in de beloftenploeg. De leeftijdsgrens werd voor dit seizoen ingevoerd, omdat beloftenteams soms met een eerste elfal-waardig op de proppen kwamen. Met als gevolg dat bijvoorbeeld PSV'ers Eloy Room, Trent Sainsbury en Aziz Behich vooral de bank warm houden. Als er nood aan de man is, beschikken zij nauwelijks over wedstrijdritme. "Daar is dus niet goed over nagedacht. Het is apart dat die jongens ouder dan 23 jaar nergens anders kunnen spelen", aldus Van Bommel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019