FC Twente doet goede zaken, RKC vloert Den Bosch

1 februari 2019, 21:57   Bijgewerkt: 1 februari 2019, 22:45

FC Twente is de grote winnaar van de drieëntwintigste speelronde in de Eerste Divisie. De Enschedeërs versloegen Helmond Sport in De Grolsch Veste moeiteloos (4-1) en zagen FC Den Bosch (2-1 verlies bij RKC Waalwijk), Go Ahead (0-1 verlies tegen FC Eindhoven) en Sparta Rotterdam (2-2 bij FC Volendam) morsen.

FC Twente-Helmond Sport 4-1

De avond van FC Twente bleek op het veld net zo gemakkelijk als op papier. Vanaf de eerste minuut sloegen de Enschedeërs de klok en werd Helmond Sport met de rug tegen de muur gezet. Na ruim tien minuten was het Tom Boere die uit een penalty de openingstreffer scoorde. Helmond Sport kreeg vervolgens wel een mogelijkheid via Arne Naudts, maar hij schoof de bal voorlangs. Na ruim een half uur spelen verdubbelde Nacho Monsalve de voorsprong met een kiezelhard schot van dichtbij. Jari Oosterwijk was daarna met een vlammend schot dicht bij de 3-0, maar die ellende bleef de Brabanders, die eerder dit seizoen in eigen huis nog knap met 2-2 gelijkspeelden tegen Twente, bespaard.

Lang duurde dat echter niet. Vrijwel direct na rust was het Aitor Cantalapiedra die zijn klasse bewees. Met een prachtig schot maakte de Spanjaard aan alle Brabantse illusies een einde: 3-0. Verdediger Monsalve maakte even later met een kopbal zijn tweede van de avond. Diego Snepvangers deed daarna iets terug namens de Helmonders, maar dat was vooral voor de statistieken. Oussama Assaidi miste in de slotfase een penalty, waarmee Helmond-doelman Stijn van Gassel zijn eigen fout herstelde.

RKC Waalwijk-FC Den Bosch 2-1

Het meest interessante affiche stond vanavond op de rol in Noord-Brabant, in Waalwijk om precies te zijn. RKC Waalwijk, de laatste weken uitstekend in vorm versloeg in eigen huis runner-up FC Den Bosch, dat toch nadrukkelijk aan de weg timmert. Daar was in de eerste helft op bezoek bij RKC weinig van te merken. De thuisploeg was sterker en kwam na een kleine tien minuten al op voorsprong door een doelpunt van Dylan Seys. Via een kopbal van Vincent Vermeij trachtten de Bosschenaren de gelijkmaker te maken, maar de inzet van de spits miste kracht en richting. Dat kwam Den Bosch duur te staan, want nog voor rust werd het 2-0 dankzij een prachtig doelpunt van Daan Rienstra.

Na rust gebeurde er lange tijd weinig spraakmakends in Waalwijk, maar ruim een kwartier voor tijd bracht Stefano Beltrame de spanning weer helemaal terug met een prachtig doelpunt vanaf de zijkant van het veld. RKC-doelman Etienne Vaessen werd met een boogbal geklopt. In de slotfase waren er kansen over en weer, zo raakte RKC met Paul Quasten en Darren Maatsen tweemaal de paal, maar werd er niet meer gescoord.

FC Volendam-Sparta Rotterdam 2-2

Sparta Rotterdam kende op bezoek bij FC Volendam een gemakkelijke avond. Door doelpunten van Laros Duarte en Abdou Harroui leek de zege eigenlijk al veiliggesteld bij rust. Kansen waren er verder voor Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk namens Sparta en Jari Vlak  voor Volendam. In de tweede helft leek er lange tijd niets aan de hand voor Sparta, maar in het laatste kwartier kantelde het duel. Door doelpunten van Rodney Antwi en aanvoerder Kevin Visser werd het alsnog 2-2.

NEC Nijmegen-Jong FC Utrecht 4-1

Het geplaagde NEC Nijmegen gooide tegen Jong FC Utrecht alle schroom van zich af. De supporters van de thuisploeg konden in de eerste helft vier keer op de banken gaan staan. Drie keer kwam dat door Ferdy Druijf, die voor rust een onvervalste hattrick produceerde. Ondertussen deed Nick Venema wat terug namens de nummer voorlaatst. Het andere doelpunt van NEC werd gemaakt door Mike Ndaishimiye. Het duel had na rust moeiteloos schriftelijk afgedaan kunnen worden, want gescoord werd er niet meer.

Uitslagen overige duels:

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 0-1

MVV Maastricht – Telstar 2-0

Roda JC-Almere City 1-2

FC Dordrecht-Jong Ajax 3-3

Programma:

Maandag, 20.00 uur: Jong AZ-Cambuur Leeuwarden

Maandag, 20.00 uur: Jong PSV-TOP Oss

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen