Fenerbahçe wint voor het eerst dit seizoen twee keer achter elkaar

1 februari 2019, 21:01

Voor de tweede keer op rij heeft Fenerbahçe een overwinning geboekt. De gevallen topclub klopte in eigen huis Göztepe (2-0) en is die club voorbij op de ranglijst. Fenerbahçe klimt van de vijftiende plaats naar de twaalfde plaats.

Fenerbahce won maandag al van Yeni Malatyaspor (3-2) en dat goede gevoel nam het elftal van Ersun Yanal mee naar het treffen met Göztepe. Andre Ayew scoorde al na zeven minuten. Die voorsprong kon Fener in de tweede helft verdubbelen nadat Cameron Jerome van het veld werd gestuurd. De 2-0 kwam op naam van Victor Moses, die vorige week zijn huurtransfer van Chelsea naar Fenerbahçe afrondde.

De zege van Fenerbahçe is dit seizoen een unicum. Yanals voorgangers Phillip Cocu en Erwin Koeman wisten dit seizoen geen twee competitiezeges achter elkaar te boeken. Het eerstvolgende duel van Fenerbahçe is aanstaande vrijdag bij Kayserispor.