Cillessen raakt geblesseerd en moet Clasico's missen

1 februari 2019, 20:49   Bijgewerkt: 1 februari 2019, 22:17

Jasper Cillessen moet een streep zetten door de dubbele bekerontmoeting met Real Madrid. De reservedoelman van FC Barcelona is circa zes weken uit de roulatie. Hij raakte vrijdag geblesseerd aan zijn kuit, zo meldt Barça vrijdag via de officiële kanalen. Cillessen speelde woensdag nog een hoofdrol voor de Catalanen, toen hij een basisplaats had in het gewonnen bekerduel met Sevilla (6-1).

De Copa del Rey is doorgaans de enige competitie waarin Cillessen de voorkeur krijgt boven Marc-André ter Stegen. In het halve finale Spaanse bekertoernooi werd Barcelona vandaag (vrijdag) gekoppeld aan Real Madrid. Al komende woensdag staat het heenduel in Camp Nou op het programma, de return is op woensdag 27 februari. Door de gestelde diagnose kan Cillessen die beide Clasico's vergeten.

Het blessurenieuws bezorgt bondscoach Ronald Koeman ook enige kopzorgen. Oranje speelt eind maart EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (21 maart) en Duitsland (24 maart). Als Cillessen na zes weken inderdaad speelklaar is, zou hij die duels moeten kunnen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen