FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Martina's droom komt alsnog uit: "Ben een echte Rotterdammer"

Martina's droom komt alsnog uit: "Ben een echte Rotterdammer"

1 februari 2019 – Via een omweg is de droom van Cuco Martina (29) toch nog uitgekomen: spelen voor Feyenoord. De rechtsback groeide op onder de rook van De Kuip, maar kwam hij nooit aan de bak. Die komt er alsnog, met de afgeronde huurtransfer op Deadline Day. Feyenoord huurt hem de rest van het seizoen van Everton en kan zondag in de competitiewedstrijd tegen Excelsior meteen over hem beschikken."Ik heb de hele jeugd doorlopen, dan loop je elke dag langs de grote Kuip en droom je ervan om daar te spelen", vertelt Martina aan RTV Rijnmond. "Ik ben een echte Rotterdammer. Om dan voor je cluppie te spelen is super speciaal. Mijn vrienden en familie zijn ook voor Feyenoord, ook die mensen maak ik blij."

Martina twijfelde wel of hij ooit nog eens voor Feyenoord kon spelen. "Op een gegeven moment wel, ook door je leeftijd. Je hoopt stiekem op een kans. Vier jaar geleden had ik al contact met Martin van Geel, toen kwam het er niet van. Nu wel, een mooi moment om terug te keren."

Het afgelopen half jaar speelde Martin op huurbasis voor Stoke City, waar hij zeventien keer in de basis verscheen. Everton brak die verhuur af om hem op de valreep van de transferwindow bij Feyenoord te stallen. In het verleden speelde Martina voor RBC, RKC Waalwijk en FC Twente. Bij Feyenoord moet hij op de rechtsbackpositie concurreren met Jeremiah St. Juste en Bart Nieuwkoop. Martina kan ook als centrale verdediger uit de voeten, wat Feyenoord goed uitkomt met de blessure van Eric Botteghin.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019