Advocaat: "Aan ons om ook de negatieve spiraal te doorbreken"

1 februari 2019, 17:29

In Utrecht smacht men naar een succesje. De Domstedelingen verloren de laatste drie competitiewedstrijden, waarvan twee in het nieuwe jaar. Uit bij PEC Zwolle hoopt Dick Advocaat zondag de eerste punten van het seizoen te veroveren.

Utrecht is gezakt naar de zesde plaats in de Eredivisie en voelt de hete adem van de clubs die het linkerrijtje completeren. "Ik maak me geen zorgen, dit elftal heeft te veel kwaliteiten om níét mee te doen aan de play-offs", aldus Advocaat op de persconferentie. Utrecht verloor achtereenvolgens van Ajax, AZ en Willem II.

"Nu moeten we tegen PEC Zwolle laten zien dat we goed kunnen spelen. Ze doen het goed en zitten in de flow. Aan ons om ook de negatieve spiraal te doorbreken", aldus Advocaat, die complimenten uitdeelt aan Jaap Stam, de trainer van de tegenstander van zondag. "Jaap is een fanatieke jongen, die strijd en beleving zie je terug in het elftal."

Eerder liet Advocaat weten dat de op non-actief gestelde Oussama Tannane zijn laatste wedstrijd voor Utrecht heeft gespeeld. Michiel Kramer, die vorige week al op de bank zat, is fit genoeg om zijn eerste speelminuten te maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen