Lukkien: "Geen geheim dat we naar Reijnen hebben geïnformeerd"

Lukkien: "Geen geheim dat we naar Reijnen hebben geïnformeerd"

1 februari 2019 – FC Emmen hoopte de defensie te versterken met Etiënne Reijnen, maar kwam op Deadline Day uit bij Nick Kuipers en Andrej Lukic. Zij zullen zaterdag in de uitwedstrijd tegen AZ op de bank beginnen, omdat Dick Lukkien start met de elf die vorig weekend begonnen tegen VVV-Venlo."Het is geen geheim dat we naar Etiënne Reijnen hebben geïnformeerd, maar hij bleek niet haalbaar. Verder word je helemaal platgebeld door zaakwaarnemers, maar daar doen we niet zo veel mee", vertelt Lukkien op het clubkanaal van Emmen. "Lukic komt uit ons netwerk. We misten eigenlijk wel wat fysieke kracht achterin. Dat brengt deze jongen. En Kuipers ook. Maar dat niet alleen, ze kunnen ook goed voetballen. Nederland heeft toch nog steeds een goede naam, dat sprak Lukic aan."

Zowel Lukic als Kuipers zal even moeten wachten op hun basisdebuut. "Aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid starten we met dezelfde basis", aldus Lukkien, die met Emmen een uitstekende start kent van de tweede seizoenshelft. De promovendus hield PSV op een gelijkspel (2-2) en won afgelopen zaterdag in blessuretijd van VVV-Venlo (2-3). "Bovendien met goed voetbal. Tegen PSV hadden we wel wat geluk, maar tegen VVV hebben we echt een goede wedstrijd gespeeld."

Met AZ heeft Emmen nog een appeltje te schillen. De Alkmaarders waren in de eerste thuiswedstrijd van Emmen dit seizoen met 1-4 te sterk. "Het ging toen best goed, maar dat kwam niet tot uiting in de score. Het had bij rust 1-1 moeten staan, maar het stond 1-3. Na de rust hebben we toen nog aangezet, maar de eerste keer dat zij bij ons doel in de buurt kwamen werd het 1-4."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019