Van Bommel mist Lozano en looft Fortuna: "Voetballen met idee"

Van Bommel mist Lozano en looft Fortuna: "Voetballen met idee"

1 februari 2019 – Mark van Bommel kan tegen Fortuna Sittard zoals verwacht geen beroep doen op Hirving Lozano. De trainer van PSV wil geen enkel risico met zijn sterspeler, die met een hersenschudding kampt, nemen en neemt hem zodoende niet op in zijn selectie. "Hij moet er honderd procent klaar voor zijn voordat hij weer mag spelen." Verder krijgen Aziz Behich en Trent Sainsbury rust na hun periode op de Azië Cup.Dat vertelde de coach tijdens het persmoment in aanloop naar Fortuna Sittard. Een ploeg voor wie hij veel respect heeft. "Ik had aan het begin van het seizoen voorspeld dat Fortuna Sittard een van de verrassingen zou worden", haalt Van Bommel een herinning omhoog. "Waarom? Ik ken de trainers, ik heb met ze samengewerkt in het verleden. Ze voetballen met een bepaald idee. Zij kunnen het spelletje wat ze willen spelen uitstekend overbrengen op het elftal."

Toch wil de coach uiteraard 'gewoon' winnen in het eigen Philips Stadion, al was het alleen al om Ajax op vijf punten achterstand te houden. Dat de Amsterdammers verloren, was prettig voor de Eindhovenaren. "De uitslag (6-2 voor Feyenoord) was verrassend, maar voor ons verandert er niet zo veel. De afstand is groter geworden. Fijn natuurlijk, maar we zullen er alles aan doen om die voorsprong groter te maken."

Ballenjongens-gate
Verder ging de coach ook nog even in op het verhaal dat de ballenjongens zouden hebben tijdgerekt in de wedstrijd tegen FC Groningen. Onzin, zo stelt Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad. "Mooi dat daarover gesproken wordt. Het betekent blijkbaar dat er niets anders over ons te zeggen is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019