Ten Hag heeft Tagliafico terug en mist Mazraoui en Magallán

1 februari 2019, 13:33   Bijgewerkt: 1 februari 2019, 15:31

Erik ten Hag denkt dat de verdedigende onzekerheid bij de Amsterdammers is te wijten aan het feit dat Nicolas Tagliafico de laatste weken ontbrak. Net als toen Matthijs de Ligt afwezig was tegen PSV (3-0 nederlaag) zag de coach hoe Ajax ook zonder de vaste linksback keihard onderuit ging tegen Feyenoord (6-2). "De afstemming liet bij een aantal tegengoals te wensen over. Dat heeft zeker te maken met dat er nieuwe mensen achterin stonden", aldus de coach, die verder in ging op hoe de tik van afgelopen week verwerkt werd in Amsterdam.

"Bij de eerste goal zie je dat beide centrale verdedigers weg zijn", analyseert Ten Hag tijdens de persconferentie de tegentreffers in De Kuip. "Maar daar gingen nog wat momenten aan vooraf." En dus moest de coach zijn centrum achterin herstellen in Rotterdam en dat was de reden dat Daley Sinkgraven werd ingebracht en de slecht spelende Noussair Mazraoui bleef staan. "We moesten teveel reparatiewerkzaamheden verrichten", knikte de coach.

Dus dat de organisatie bij Ajax achterin een stuk minder is zodra er basisspeler ontbreekt in de laatste linie, lijkt een zekerheid. Toch liet de club afgelopen winter Maximilian Wöber wel vertrekken, die de plekken kon overnemen. "Klopt, met Lisandro Magallan en Sinkgraven waren alle opties bezet. Dus ik heb ingestemd met zijn vertrek."

Nazorgen na Feyenoord

Verder ging het tijdens de persconferentie uiteraard over de manier waarop Ten Hag was omgegaan met de forse klap die het in De Kuip kreeg. "In Amerika was het defensief ook al een paar keer slecht en ben ik in de rust boos geworden. We pakken het verdedigend lichtzinnig op, dat was tegen Heerenveen ook al zo", aldus Ten Hag, die desondanks ook probeerde te relativeren. "Dit is de tweede wedstrijd in het seizoen die we verliezen. We hebben ook vaak laten zien dat we het wel heel goed doen in belangrijke wedstrijden."

De coach sprak na de nederlaag met meerdere ervaren spelers in zijn selectie. "Het gaat erom: hoe kom je hieruit? Uiteindelijk gaat het namelijk om waar je aan het einde van de rit staat. Als we onze vorm herpakken, komt de reeks ongeslagen wedstrijden wel weer", is Ten Hag zeker. "Ik heb de leiders van de ploeg aangesproken dat het beter moet. De eis moet weer hoger liggen."

Blessures

Tegen VVV-Venlo moet Ajax zich dus weer van een heel andere kant laten zien om een echte crisis te voorkomen. Goed nieuws voor Ten Hag is dat Tagliafico weer helemaal fit is, daar tegenover staat het uitvallen van Noussair Mazraoui (hamstring) en Lisandro Magallán (bovenbeen). Laatstgenoemde ligt enkele weken uit de roulatie. Ook Carel Eiting en Hassane Bandé zijn nog altijd niet van de partij bij de Amsterdammers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen