Van der Gaag eist 'dreiging, beweging en diepgang' in Doetinchem

Van der Gaag eist 'dreiging, beweging en diepgang' in Doetinchem

1 februari 2019 – NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag is duidelijk wat hij van zijn ploeg verwacht tegen De Graafschap vrijdagavond: dreiging, beweging en diepgang. Als zijn ploeg dat niet brengt in de degradatiekraker, dan is het kansloos verwacht hij. "Als we dat niet hebben, houdt het natuurlijk op. Al het andere is van ondergeschikt belang."Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. Ook moet zijn ploeg zich klaarmaken voor een hevige strijd op De Vijverberg. "Vanaf de eerste seconde gaat De Graafschap volle bak druk zetten, daar moeten wij tegen gewapend zijn", weet de coach, die eerder dit seizoen weleens zag dat zijn team voor of na rust geen thuis meer gaf. "Als we niet kunnen brengen wat De Graafschap brengt, is het bij voorbaat klaar. Hoe graag wil je winnen?"

Dat is volgens Van der Gaag een belangrijke vraag, vrijdagavond. In Doetinchem wordt Gervane Kastaneer terug in de spits verwacht, boven Giovanni Korte: hij speelde tegen ADO Den Haag uit noodzaak bij gebrek aan alternatief. Van der Gaag: "Kastaneer in de tweede helft als spits ging goed, maar ik wist eigenlijk ook niet hoe dat zou lopen. Hij was ook een groot vraagteken."

Ook aanwinsten Alex Gersbach, Khalid Karami, Ramon Pascal Lundqvist en Sullay Kaikai worden in de basiself verwacht. Verdediger Dorian Dervite nog niet, hij sluit pas zaterdag aan. Ook Mounir El Allouchi (schorsing), Mitchell Te Vrede (pees), Gregory Leigh (enkel), Luka Ilic (achillespees), Paolo Fernandes (knie), Fabian Sporkslede (achillespees), Grad Damen (buikwand) en Lucas Schoofs (enkel) zijn niet van de partij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019