Boer zag zelf af van transfer: "De koffers stonden al klaar"

1 februari 2019, 09:37

Het had er alle schijn van dat Diederik Boer op zijn oude dag nog een buitenlands avontuur zou aangaan, maar zijn overgang naar Anorthosis Famagusta viel in het water. De 38-jarige doelman trok vlak voor het sluiten van de winterse transferwindow zelf de stekker uit de deal. Hierdoor staat hij ook de komende maanden onder contract bij PEC Zwolle.

Boer ging ervan uit dat hij naar de Cypriotische club van trainer Jurgen Streppel zou overstappen. "Er kwam alleen steeds iets tussendoor wat de voorwaarden betreft. Eerst wat kleine dingetjes en op het laatste moment wilden ze weer iets anders invullen. Dat voelde niet goed. Dan zet ik niet alles op het spel. Het is graag of niet van hun kant", aldus de doorgewinterde doelman tegenover De Telegraaf.

"De koffers stonden al klaar", vervolgt hij. "Ik zou donderdag om half acht 's ochtends vliegen. Ik had woensdag nog getraind bij PEC, afscheid genomen, trainer Jaap Stam verteld dat het definitief doorging en ik het vliegtuig zou opstappen. Ik had er ook echt heel veel zin in. Mooi avontuur, mooi land, lekker warm. Maar morgen (vandaag, red.) staan we weer met de muts op en de sjaal om te blauwbekken in -5 graden, in plaats van met de zonnebrandcrème op de neus."

Boer zegt het alweer afgesloten te hebben. "PEC werkte fantastisch mee, een groot compliment. Natuurlijk, het is hartstikke zonde. Dit had het compleet gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen