FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Deel Excelsior-supporters wil af van Robin van Persie-tribune

Deel Excelsior-supporters wil af van Robin van Persie-tribune

1 februari 2019 – Robin van Persie keert zondag met Feyenoord terug naar de club waar hij als jeugdspeler actief was: Excelsior. Hoewel hij nooit een wedstrijd in de hoofdmacht van de Kralingers speelt, draagt sinds 2010 een tribune in het Van Donge & De Roo Stadion zijn naam. Een deel van de supporters van Excelsior wil hier achter vanaf."Het was onderwerp bij onze laatste algemene ledenvergadering. Het meerendeel van de supporters, daar aanwezig althans, heeft verzocht om een andere naam voor de tribune", aldus Theo Melgert, voorzitter van supportersvereniging Pro Excelsior, tegenover het Algemeen Dagblad. Op Woudestein klinkt de roep om een nieuwe naam voor de tribune, eentje van een speler die het wel tot het eerste elftal schopte.

In Kralingen is men teleurgesteld dat Van Persie ervoor koos zijn loopbaan bij Feyenoord af te sluiten, terwijl hij in het verleden meermaals aangaf terug te willen keren naar Excelsior. "Dit leeft vooral bij de nieuwste generatie supporters. Ik durf niet te zeggen hoe hij hier ontvangen wordt", aldus Melgert, die aangeeft dat een beeltenis van Van Persie in het supportershonk in elk geval verwijderd wordt.

Algemeen directeur Ferry de Haan denkt nog niet aan een naamswijziging voor de Robin van Persie-tribune. "We snappen de gevoelens, maar het is voorlopig niet aan de orde. Het is misschien verstandig beleid te ontwikkelen voor dit thema. Om af te spreken wat de criteria zijn voor een al dan niet tijdelijke benoeming.''

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019