FC Groningen-fans en sponsoren willen meer inspraak in de club

FC Groningen-fans en sponsoren willen meer inspraak in de club

1 februari 2019 – De supporters en sponsoren van FC Groningen willen een grotere mate van inspraak bij de club. Volgens de achterban van de Eredivisionist is het goed om hen een grotere rol te geven, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een nieuwe directie en bij de herstructurering van de club. Dat staat in een rapport van de achterban aan de clubleiding.Dat schrijft Dagblad van het Noorden, dat eveneens in bezit is van het rapport. Het rapport is geschreven aan de Raad van Commissarissen, de directie en het stichtingsbestuur van de club en de benoemingscommissie (die moet zorgen voor een nieuwe algemeen- en technisch directeur). Volgens de supporters en sponsoren is het 'vijf voor twaalf' en moet de club grote vernieuwingen doorvoeren.

Zij vinden dat de club zwaar onder verwachting presteert en dat heeft volgens hen niet te maken met de begroting, die relatief weinig veranderd is ten opzichte van tien jaar geleden. Volgens fans en sponsoren ligt het aan het feit dat er minder kapitaal op het veld staat en de salaris van het overige personeel te hoog is geworden. Door de verarming van de eerste selectie, is de club bovendien veel seizoenkaarthouders kwijtgeraakt (zo'n zesduizend).

Oplossingen
Ook wordt er in het rapport een aantal oplossingen geopperd. Zo willen ze invloed van de sponsoren en supporters in de club, zoals dat in Engeland en Duitsland gebeurt. Er moet bijvoorbeeld iemand in de RvC met verstand van supporterszaken en zou de nieuwe directeur iemand moeten zijn met een 'groenwit hart' om de geledingen bij elkaar te brengen. Wouter Gudde, hij is nadrukkelijk in beeld bij FC Groningen, voldoet daar niet op, maar lijkt toch de opvolger van Hans Nijland te worden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019