Cillessen pakt penalty's wél: "Straal meer vertrouwen uit"

1 februari 2019, 08:39

Jasper Cillessen heeft jaren moeten wachten voor hij zijn eerste penalty stopte, maar inmiddels heeft de keeper van FC Barcelona de smaak te pakken. De laatste drie penalty's die tegen hem werden genomen, gingen er allen niet in. Zo ook in de Copa del Rey tegen Sevilla, waardoor de Catalanen een 2-0 achterstand in de return konden ombuigen met een 6-1 zege. "Dit was gezien de stand in de wedstrijd wel een lekker moment om die bal te pakken."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Na een half uur had Sevilla de gelijkmaker kunnen maken, maar Cillessen zat in de goede hoek toen er vanaf elf meter werd geschoten door Ever Banega. "Mijn slechte penaltystatistieken hebben me nooit echt beziggehouden. Al heb ik natuurlijk wel veel op strafschoppen getraind. Ik ben hier een betere allroundkeeper geworden, dus wellicht zijn dat net die procentjes waardoor ik de ballen nu wel stop", denkt Cillessen, die de eerste 27 pingels als keeper langs hem zag gaan, waarvan 26 in het doel. Louis van Gaal haalde hem op het WK 2014 zelfs naar de kant voor een strafschoppenreeks, maar die tijd lijkt voorbij.

"Misschien straal ik nu ook meer vertrouwen uit", denkt Cillessen, die niet helemaal tevreden was met zijn optreden. "Dat komt me van pas in de psychologische strijd met de penaltynemer. Al moet je dat ook nuanceren. Als de bal in het dak van het doel gaat, kun je uitstralen wat je wilt, maar ben je gewoon kansloos. Deze bal was niet in de uiterste hoek, maar je moet nog wel even de goede kant op gaan."

Frenkie de Jong

Ook ging de goalie in op de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. "Ik heb hem bij het Nederlands elftal gesproken en hij heeft me ge-appt", aldus Cillessen, die blij is met de aanwinst. "Het is niet zo dat ik hem over de streep heb moeten trekken. Ik heb mezelf wel als voorbeeld gebruikt. Ook als je hier niet wekelijks speelt, wat Frenkie met alle kwaliteit die bij Barça rondloopt in het begin heel goed kan overkomen, dan word je wél beter. Dat sprak hem aan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen