Feyenoord haalt Everton-huurling Martina terug naar de Eredivisie

31 januari 2019, 19:30   Bijgewerkt: 31 januari 2019, 19:35

De kogel is door de kerk: Cuco Martina keert in het shirt van Feyenoord terug in de Eredivisie. De rechtsback wordt gehuurd van Everton, dat hem eerder nog had gestald bij Stoke City. In De Kuip moet hij gaan concurreren met Bart Nieuwkoop en Jeremiah St. Juste. Het jeugdexponent van Varkenoord is onder meer vanwege de blessure van Eric Botteghin naar Rotterdam gehaald. 

Everton en Feyenoord maakten de deal enkele uren voor het eind van Deadline Day wereldkundig. The Toffees hadden eerder vandaag Martina teruggehaald van zijn verhuurperiode bij Stoke City, waar hij dit seizoen zeventien basisplaatsen had.

Martina kwam eerder uit voor RBC Roosendaal, RKC Waalwijk en FC Twente en genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord. Southampton was onder de indruk van Martina in zijn Twente-tijdperk en haalde hem naar Engeland. Onder de vleugels van Ronald Koeman maakte Martina geregeld minuten en toen de huidige bondscoach naar Everton vertrok, ging Martina in zijn kielzog mee. De international van Curaçao moet het de nummer drie van de Eredivisie nu behoeden voor tegendoelpunten. St. Juste en Nieuwkoop waren eerst de enige opties voor de rechtsbackpositie.

Ook de blessure van Eric Botteghin, die maandenlang uit de roulatie is, is volgens technisch directeur Martin van Geel een van de redenen dat er een extra verdediger werd aangetrokken: "Het is ontzettend triest voor Eric dat hij er zo lang niet bij kan zijn. Nu hij is weggevallen, zouden we eventuele nieuwe tegenslagen in de defensie moeilijk op kunnen vangen. Dat ondervangen we met Martina, die in het verleden ook al bij ons op de radar stond, zeer ervaren en allround is, op alle posities in de verdediging kan spelen en bovendien de stad en de club al kent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen