Officieel: Bruma maakt het seizoen af bij Schalke 04

31 januari 2019, 14:41

Jeffrey Bruma (27) heeft zijn overgang naar Schalke 04 afgerond. De club uit Gelsenkirchen huurt Bruma (op archiefbeeld) van VfL Wolfsburg. Komend weekend is Bruma direct beschikbaar als Schalke het opneemt tegen Borussia Mönchengladbach. "Ik wil zo snel mogelijk onderdeel uitmaken van het elftal", aldus Bruma.

De oud-PSV'er hoopt bij die Königsblauen weer aan spelen toe te komen. Dankzij een knieblessure raakte hij bij Wolfsburg op een zijspoor. In de voorlaatste wedstrijd van vorig seizoen kwam Bruma voor de laatste keer in actie. "Mijn doel was een club vinden met perspectief, Schalke 04 is zo'n club", reageert Bruma op het clubkanaal van de huidige nummer twaalf van de Duitse Bundesliga.

Schalke was op zijn beurt op zoek naar defensieve versterking. "Vooral na de blessure van Benjamin Stambouli moesten wij een andere optie voor de verdediging toevoegen aan de selectie", aldus trainer Domenico Tedesco. "Daarom zijn we verheugd met de komst van Jeffrey Bruma. Hij is een ervaren centrale verdediger, die de Bundesliga goed kent."

Lees meer: Bruma: "Schalke 04 is een hele mooi kans voor mij" 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen