AZ legt Zweedse belofte Wendt (18) vast voor beloftenploeg

AZ legt Zweedse belofte Wendt (18) vast voor beloftenploeg

31 januari 2019 – AZ heeft wederom een jonge aanvaller uit Scandinavië gehaald: Ramsus Wendt is per direct overgenomen van het Zweedse BK Häcken. Hij tekent een contract tot het einde van dit huidige seizoen, maar wel met de optie voor nog twee extra jaren. De spits liep al sinds december stage in Alkmaar.Dat meldt AZ via de clubkanalen. "AZ is een prachtige club, dus ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan. Ik ben al een week op stage geweest en deed mee in een vriendschappelijke wedstrijd. Dat ging goed. AZ is een familiaire en professionele club", aldus Wendt, die zich graag wil laten zien. "Het komende halfjaar focus ik mezelf op het aarden in Nederland. Hopelijk kan in dan in de toekomst de stap naar het eerste maken."

Ook hoofd jeugdopleidngen Paul Brandenburg is enthousiast over de aanwinst, die minuten gaat maken in Jong AZ en AZ Onder 19. "Rasmus is een heel interessante speler, zeker op fysiek gebied. Hij is een jongen met snelheid en veel diepte in zijn spel", aldus Brandenburg. "Naast dat hij op school intelligent is, hij zit in zijn laatste jaar van het gymnasium, komt hij ook heel goed uit de cognitieve testen. Er zit nog veel rek in zijn ontwikkeling."

De laatste jaren haalde AZ vaker jonge spitsen binnen, met onder andere Ondrej Mihalik en Dorin Rotariu. Door het verhuur van Ferdy Druijff aan NEC is er voorin wel ruimte gekomen bij Jong AZ.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019