Nijland tevreden met vroeg geslagen slag op de transfermarkt

31 januari 2019, 08:29   Bijgewerkt: 31 januari 2019, 12:43

FC Groningen-directeur Hans Nijland denkt dat zijn club uitstekende zaken heeft gedaan op de transfermarkt. De Noorderlingen versterkten zich vroeg in januari met liefst zes spelers, is klaar voor de tweede seizoenshelft en staat vermoedelijk een rustige Deadline Day te wachten. "Prijs de dag niet voor het avond is", houdt hij desondanks een slag om de arm.

Tegenover De Volkskrant geeft Nijland een nadere tekst en uitleg over de versterking van zijn selectie, die volgens hem weer op sterkte is. "Idealiter haal je niet zoveel nieuwe spelers middenin het seizoen. Daarmee erken je dat je in de zomer toch niet de juiste selectie hebt samengesteld. Maar als je denkt dat het niet beter zal gaan, moet je dat repareren", legt hij de gemaakte keuzes uit. Er was met name een gebrek aan ervaring, volgens de scheidend algemeen directeur.

En dus zocht hij samen met technisch directeur Ron Jans naar sturende, veelal Nederlandse jongens - onder wie Paul Gladon, Thomas Bruns, Kaj sierhuis en Illias Bel Hassani. "Ik heb niets tegen buitenlandse aankopen, maar het is wel prettig dat je geen taalbarrière hebt", aluds Nijland. "Ook tussen Kerst en Oud en Nieuw hebben Ron en ik keihard doorgewerkt. Hopelijk met het gewenste resultaat: snel weg uit de degradatiezone."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen