Hoogma blij met terugkeer in Hamburg: "Kans groot dat ik speel"

31 januari 2019, 08:14

Nico-Jan Hoogma speelde jaren voor Hamburger SV, toch zag zijn zoon Justin Hoogma dat niet per se als reden om níet de stap naar St. Pauli te maken. De cultclub uit Hamburg huurt de verdediger voor een half jaar van 1899 Hoffenheim, zodat de Nederlander meer minuten kan gaan maken. "Er waren meer opties, maar ik wilde naar een club die me echt nodig heeft, zodat de kans groot is dat ik speel. Dat is in dit geval zo."

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia over zijn overgang naar de nummer drie van de 2. Bundesliga, die momenteel zes punten achter staat op koploper Hamburger SV. Hoewel hij bij Hoffenheim een tijdje tegen de basis aan zat, redde hij het uiteindelijk niet. "Ik zat er dicht tegenaan, maar raakte geblesseerd. De concurrentie is onderling heel groot. Hoffenheim speelt nu alleen nog maar in de competitie, dan wordt het nog moeilijker om een kans te krijgen."

En dus keert Hoogma terug in de stad, waar hij door zijn vader – die jarenlang bij HSV speelde – eerder ook al woonde. "Ik heb al wat vrienden opgezocht, dat voelde wel als thuiskomen. Mijn ouders vinden het hartstikke leuk dat ik er ga wonen, dan kunnen ze hun vrienden ook weer vaker opzoeken. De naam Hoogma is bekend in Hamburg, mijn vader is een echte HSV'er, maar hij staat me vanzelfsprekend niet in de weg om naar St. Pauli te gaan. Ook hij denkt dat dit een goede stap is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen