'Gudde nu al omstreden als kandidaat opvolger Nijland'

'Gudde nu al omstreden als kandidaat opvolger Nijland'

31 januari 2019 – Dat Wouter Gudde een belangrijke kandidaat is om Hans Nijland op te volgen bij FC Groningen, zorgt nu al voor vraagtekens. Verschillende geledingen binnen en buiten de club hebben hun twijfels over Gudde en de procedure. Dat hebben diverse bronnen gemeld aan het Dagblad van het Noorden.De 34-jarige Gudde, momenteel commercieel directeur van Excelsior, zou op poleposition staan bij Groningen. Echter hebben betrokken bij de Eredivisie-club hun zorgen. Volgens critici komt Gudde uit het old boys network van de huidige clubleiding en zorgt zijn aanstelling niet voor een frisse wind, schrijft het DvhN.

Van de selectiecommissie is Erik Mulder voorzitter en kent hij als KNVB-commissaris bondsdirecteur Eric Gudde (Wouter Gudde's vader) door en door. Dit gaat ook op voor scheidend directeur Nijland, die de selectiecommissie voorziet van advies. Het verhaal gaat zelfs dat Groningen al met Gudde sprak, voordat de vacature openbaar werd.

Frisse wind
Bij Groningen is men bang dat oudgedienden een vinger in de pap houden. Velen willen willen een frisse wind en scenario's à la sc Heerenveen met Riemer van der Velde voorkomen. Een gedeelte van het personeel en sponsors stelt de vraag wat Gudde beter maakt dan interne sollicitant, commercieel directeur Robbert Klaver. Hij heeft elf jaar ervaring in zijn huidige functie, Gudde 'slechts' vijf als commercieel directeur van Excelsior. Daarnaast heeft bijvoorbeeld Johan de Kock geen uitnodiging gehad voor een sollicitatiegesprek.

Tegenover de krant wilde Erik Mulder niet inhoudelijk reageren. "Er is op dit moment nog niemand definitief benoemd, we zitten nog volop in het proces. Als dat afgerond is, zullen wij een toelichting geven op de keuze die is gemaakt. Het lijkt me niet netjes om dat al in dit stadium te doen, want we weten de uitkomst nog niet. Gedurende de procedure geven wij geen commentaar", aldus de voorzitter van de selectiecommissie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019