Gisteren gemist: Cillessen blinkt uit, Liverpool morst punten

31 januari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 30 januari 2019, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 30 januari.

Cillessen vervult heldenrol en bekert verder met FC Barcelona

Jasper Cillessen heeft woensdagavond een hoofdrol opgeëist in de bekerwedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla. De doelman hield zijn ploeg op een cruciaal moment op de been door bij een 1-0 stand een weergaloze redding te verrichten en vervolgens een strafschop te keren. De Catalanen wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-1, waardoor de 2-0 nederlaag uit het heenduel werd weggepoetst.

Liverpool verzuimt groot gat met Man City te slaan

Het is Liverpool niet gelukt optimaal te profiteren van de onverwachte nederlaag van Manchester City. The Reds kwamen op Anfield niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Leicester City. Daardoor loopt Liverpool wel een klein beetje uit op de concurrent, maar blijft de schade voor City beperkt. Tottenham Hotspur deed wél wat het moest doen en versloeg Watford na een spectaculaire slotfase met 2-1.

De Roon en Hateboer kegelen Juventus uit Coppa Italia

Atalanta Bergamo heeft woensdagavond voor een daverende stunt gezorgd in de Coppa Italia. De club van Marten de Roon en Hans Hateboer won met liefst 3-0 van gedoodverfde favoriet Juventus en kwalificeerde zich zodoende voor de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. Juventus won de voorbije vier edities.

Chelsea gaat hard onderuit en ziet concurrentie naderen

Chelsea werd mid-december nog tot een van de titelkandidaten gerekend, maar moet nu oppassen dat het niet uit de top-vier duikelt. De Londense formatie liep woensdagavond op bezoek bij AFC Bournemouth tegen een zeperd aan. De club van de gewilde Nathan Aké legde Chelsea met liefst 4-0 over de knie. Chelsea behoudt de vierde plaats, maar houdt alleen op doelsaldo Arsenal onder zich. Manchester United heeft twee punten minder.

Sporting Portugal morst punten ondanks doelpunt van Dost

Het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer en spits Bas Dost heeft woensdagavond dure punten laten liggen in de Portugese competitie. De club uit Lissabon speelde bijna een helft met een man minder en sleepte met pijn en moeite een punt uit het vuur. Dost maakte tien minuten voor tijd de 1-1.

Een prachtig eerbetoon aan Emiliano Sala. Op het moment dat de wedstrijd tussen FC Nantes en AS Saint-Étienne de negende minuut ingaat, legt de dienstdoende scheidsrechter het spel een minuut stil. Trainer Vahid Halilhodzic kan de tranen niet tegenhouden.