Cillessen vervult heldenrol en bekert verder met Barcelona

30 januari 2019, 23:31   Bijgewerkt: 31 januari 2019, 08:31

Jasper Cillessen heeft woensdagavond een hoofdrol opgeëist in de bekerwedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla. De doelman hield zijn ploeg op een cruciaal moment op de been door bij een 1-0 stand een weergaloze redding te verrichten en vervolgens een strafschop te keren. De Catalanen wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-1, waardoor de 2-0 nederlaag uit het heenduel werd weggepoetst.

Barcelona wist dat het aan de bak moest na de verliespartij in de eerste wedstrijd van de dubbel. De jacht naar doelpunten leverde na dertien minuten de openingstreffer op. Nadat Lionel Messi in de zestien was gevloerd, schoot Philipe Coutinho vanaf elf meter raak. Daarna was het de beurt aan Cillessen om uit te blinken. Eerst stopte de keeper een inzet van André Silva, vervolgens keerde hij een penalty van Éver Banega. 

Zijn reddingen gaven de aanvallers van Barcelona kans om de jacht naar doelpunten te vervolgen. Na een halfuur verdubbelde Ivan Rakitic de score, waarna vroeg in de tweede helft Barça door goals van opnieuw Coutinho en Sergi Roberto uitliep naar 4-0. Door een slippertje van Cillessen - hij leverde de bal in bij Quincy Promes - deden de bezoekers nog wat terug.

De zege en daarmee het ticket voor de halve finale kwam echter niet meer in gevaar. In de slotfase liep Barcelona zelfs uit naar 6-1. Eerste scoorde Luis Suárez, vervolgens rondde Messi een magistrale aanval van de Catalanen af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen