Chelsea gaat hard onderuit en ziet concurrentie naderen

Chelsea gaat hard onderuit en ziet concurrentie naderen

30 januari 2019 – Chelsea werd mid-december nog tot een van de titelkandidaten gerekend, maar moet nu oppassen dat het niet uit de top-vier duikelt. De Londense formatie liep woensdagavond op bezoek bij AFC Bournemouth tegen een zeperd aan. De club van de gewilde Nathan Aké legde Chelsea met liefst 4-0 over de knie. Chelsea behoudt de vierde plaats, maar deelt die nu wel met Arsenal. Manchester United heeft twee punten minder.In het nieuwe jaar speelde Chelsea gelijk tegen Southampton (1-1), won het moeizaam van Newcastle United (2-1) en verloor het van Arsenal (2-0). Tegen Bournemouth maakte het team van Maurizio Sarri wederom geen goede indruk. Met Eden Hazard in de basis, hij scoorde sinds Boxing Day niet meer in de Premier League, kwam Chelsea net als tegen Arsenal niet tot scoren. De in de Premier League debuterende Gonzalo Higuain kon evenmin potten breken.

Bournemouth was voor rust ook niet trefzeker, maar sloeg in de tweede helft wel toe. Het was Joshua King die kort na de theepauze de score opende. Zijn doelpunt leidde een ruime overwinning van Bournemouth in. David Brooks maakte na een uur de tweede goal van The Cherries en King maakte een kwartier voor tijd aan alle twijfels een einde door de 3-0 te maken. In blessuretijd maakte Charlie Daniels het feest compleet door de vierde goal van Bournemouth te scoren.

Southampton - Crystal Palace (1-1)
Southampton doet het goed sinds Ralph Hasenhüttl aan het roer staat. Tegen Crystal Palace pakten The Saints het volgende punt in de strijd tegen degradatie. Wilfried Zaha eiste op Saint Mary's een hoofdrol op door de score te openen en vlak voor het eindsignaal een rode kaart te krijgen. In de tussentijd had James Ward-Prowse een kwartier voor tijd voor de 1-1 getekend.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019