Sporting Portugal morst punten ondanks doelpunt van Dost

30 januari 2019, 22:02

Het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer en spits Bas Dost heeft woensdagavond dure punten laten liggen in de Portugese competitie. De club uit Lissabon speelde bijna een helft met een man minder en sleepte met pijn en moeite een punt uit het vuur. Dost maakte tien minuten voor tijd de 1-1.

Het was voorafgaand aan de wedstrijd nog maar de vraag of Dost zou starten. De spits kampte met fysieke ongemakken, maar stond in Setúbal gewoon aan de aftrap. Hij zag de thuisploeg halverwege de wedstrijd op voorsprong komen door een goal van Jhonder Cadiz. De problemen van de bezoekers werden vergroot toen Stefan Ristovski tien minuten na rust een directe rode kaart kreeg.

In de slotfase was er toch een opsteker voor de ploeg van Keizer. Dost, die zelfs fit genoeg was om de wedstrijd vol te maken, bezorgde Sporting Portugal met zijn elfde competitiedoelpunt van het seizoen nog een punt. De club uit Lissabon blijft door de remise steken op de vierde plaats en ligt zeven punten achter op koploper FC Porto, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.