FC Utrecht bevestigt komst 'interessante speler' Wai-Tsun Dai

FC Utrecht bevestigt komst 'interessante speler' Wai-Tsun Dai

30 januari 2019 – FC Utrecht heeft de komst van Wai-Tsun Dai wereldkundig gemaakt. Via de officiële kanalen melden de Domstedelingen dat de negentienjarige middenvelder uit Hong Kong de komende maanden wordt gehuurd van Oxford United. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Dai is in eerste instantie gehaald voor het beloftenteam van Utrecht. "Wai-Tsun is een multifunctionele middenvelder. Een box to box-speler, zogezegd. Hij heeft een goed spelinzicht en een goed schot. Zijn spel is naar voren gericht en hij is in staat teamgenoten in scoringspositie te brengen", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

"We hebben Wai-Tsun onder meer in actie gezien met de Olympische ploeg van China en hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en potentieel. Via het netwerk van onze Manager Academie Jelle Goes hebben we deze interessante speler aan ons kunnen binden", vervolgt Zuidam.

Dai maakte afgelopen zomer de overstap van Bury naar Oxford United, waarvoor hij geen enkele officiële wedstrijd in het eerste elftal speelde. Naast Dai komt ook Tim Freriks (20) het beloftenteam versterken. De komst van de aanvaller van FC Groningen werd eerder al bevestigd door Utrecht.

gerelateerd