Johnsen wil zich bij sc Heerenveen in de Eredivisie bewijzen

30 januari 2019, 16:44

Dennis Johnsen hoopt bij sc Heerenveen zijn grote belofte alsnog in te lossen. De twintigjarige Noor maakt het seizoen af bij de Friese club, die hem in de zomer definitief kan overnemen van Ajax. De Amsterdamse formatie nam Johnsen anderhalf jaar geleden nog voor twee miljoen euro over van Heerenveen.

In Amsterdam was Johnsen de voorbije tijd ver verwijderd van speeltijd in de hoofdmacht. Ook bij Jong Ajax was hij geen zekerheid meer. Dat was voor de Noor reden om verder te kijken. "De concurrentie bij Ajax is groot. Er zijn veel vleugelspelers en ik moet spelen om beter te worden. Dat vonden ze bij Ajax ook. En het liefst op hoog niveau. Bij Heerenveen moet en wil ik aantonen dat ik het niveau van de Eredivisie aankan", aldus Johnsen via de clubkanalen.

Johnsen zegt geleerd te hebben van het trainen met spelers als Hakim Ziyech en Dusan Tadic. "Ik ben gegroeid als voetballer", vertelt de Noor, die zich nog niet bezighoudt met de eventuele definitieve overstap in de zomer. "Ik wil goed spelen en dat moet hier lukken. Bij Ajax is de druk groot, hier kan ik vrijer voetballen. Ik wil de fans laten zien wat ik in mijn mars heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen